- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Bursierii SoNoRo Interferențe vor concerta în Italia
Tinerii muzicieni români selectați în programul de burse SoNoRo Interferențe încep săptămâna aceasta seria workshop-urilor din acest an în Italia, la Montepulciano. În perioada 28 martie – 4 aprilie aceștia vor studia alături de pianista londoneză și directoarea artistică a Festivalului SoNoRo Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music, pianistul leton Janis Maleckis, profesor la Academia de Muzică din Riga și membru în Cvartetul Rix, violonista Mihaela Martin, profesoară la Musikhochschule din Riga si la Academia Barenboim din Berlin, și Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și membru la Ansamblului Raro.
„Întâlnirea cu tineri muzicieni talentați este întotdeauna o bucurie. De abia așteptăm să lucrăm împreună, să vedem cum evoluează și să stabilim premisele pentru o carieră internațională de succes”, declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Interferențe. Primul pas spre o carieră internațională pentru tinerii muzicieni îl reprezintă concertul pe care îl vor susține, alături de profesorii lor, pe 3 aprilie, pe scena Palatului Ricci, din Montepulciano, în Italia.
Publicul Italian este invitat la o serată muzicală în care poate asculta exclusiv capodopere ale marelui Johannes Brahms: Cvintetul cu pian in fa minor, op. 34, Cvartetul cu pian in do minor, op. 60, Sextetul nr. 2 in sol major, op. 36 și Liebesliederwalzer pentru pian la patru mâini.
Programul de studiu SoNoRo Interferențe la Montepulciano, în Italia, este susținut de Institutul Cultural Român, partener SoNoRo de 10 ani.
SoNoRo Interferențe își propune de doisprezece ani să formeze și să promoveze elita de mâine a muzicienilor, dar și să ofere publicului român și internațional șansa de a-i asculta și încuraja pe tinerii instrumentiști în cadrul unor concerte gratuite susținute la finalul workshop-urilor. Bilanțul programului educațional dedicat tinerilor muzicieni români arată că peste 300 de tineri au beneficiat de bursele Interferențe de-a lungul anilor. Anul acesta, cei3 0 de tineri selectați provin de la colegii sau universități din București, Timisoara, Iași și Cluj sau studiază deja la conservatoare de prestigiu din Austria, Germania, Marea Britanie sau Elveția.
Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerilor între 14 și 31 de ani și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel), acoperirea costurilor de transport din București la localitatea workshop-ului, cazarea şi masa gratuite pe durata programului.
Programul SoNoRo Interferențe este susținut de CEZ România, Institutul Cultural Român și UniCredit Bank. Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Portul Cultural Cetate, Universitatea Națională de Muzică Palazzo Ricci, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundatia Wolfgang Sawallisch și Ensemble Raro.
Accesul la concerte este gratuit. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: www.interferente.sonoro.ro.